Autor: Markéta Galdiová

DOMÁCÍ MÜSLI

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, a proto byste na ni neměli zapomínat. Stejně důležitý je ale také výběr správné snídaně. Obecně se dá říct, že kupované müsli, je zlo. Je plné cukru, tuku a z většiny případů se ani nejedná o ovesné vločky. Další nevýhodou kupovaného müsli je to, že je poměrně drahé. Samozřejmě, že se dá sehnat i levné, ale pokud byste se podívali do složení, zjistili byste, že třeba ani ovesné vločky neobsahují. Což je docela smutné, vzhledem k tomu, že hlavní ingrediencí müsli mají být právě ovesné vločky. U domácího müsli si můžete tedy nejen pohlídat kalorie, ale vyjde vás i na pár korun.

Ingredience:

  • ovesné vločky
  • jablko (počet jablek záleží na množství müsli)
  • skořice, kokos, oříšky, chia semínka..

Jablko rozmixujte a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Množství záleží jen na vás. Pokud chcete mít müsli pořádně křupavé, směs by měla být sušší. Pro ty, co mají radši sladší verzi, mohou přidat med. Směs pečlivě promíchejte a vsypte na plech s pečícím papírem. Dejte do trouby na 180°C, pravidelně kontrolujte a promíchávejte směs, dokud vám nevznikne pravé křupavé müsli.

Kalorické hodnoty domácího müsli na množství:

  • 50g ovesných vloček
  • skořice
  • 10g vlašských ořechů
  • 10g mletého kokosu
  • jedno jablko
  • samozřejmě můžete přidat cokoliv, co máte rádi, kalorické hodnoty už ale nebudou stejné
  • Domácí zapékané müsli v uvedeném množství má energii přibližně  1900kJ.
  • Z toho:  bílkoviny 14%
  •                sacharidy 42%
  •                tuky 45%
  •                vláknina 51%

 

Pro inspiraci na zdravou snídani s domácím müsli:

Cottage sýr s jablkem, posypaný holandským kakaem, domácím müsli a horkými malinami.

12236878_1087356981281990_1673596698_o

Autor: Markéta Galdiová

   

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *